Після зими, з появою перших теплих днів багато городян починають їхати з галасливого мегаполіса, а заміські жителі – упорядковувати літні альтанки. Дача чи парк, ліс – у кожної людини своє поняття відпочинку на свіжому повітрі. У всьому світі популярна їжа, що готується на вогні. На свята та у будні готують страви із запечених овочів, м'ясні та рибні делікатеси. Мова не тільки про любителів пікніків, багато хто воліє насолоджуватися стравами гриль щодня.

Виробники устаткування для гриля часто покупців радують своїми новинками. Щоб не заплутатися в моделях, що відрізняються не тільки конструкцією, а й розміром, здатністю працювати на різному паливі, можна відвідати магазин грилів Grillmag.shop, де представлені професійні побутові прилади, які створені для справжніх любителів готувати на природі, а також необхідні інструменти для гриля та мангала.

 

Корисні якості їжі на грилі

Приготування їжі на грилі – нескладний процес. Висока температура дозволяє готувати м'ясні, рибні страви без додавання жиру чи олії. Відмовившись від них, можна значно знизити калорійність їжі. Здорову їжу приготувати можна, але без гриля – складно, адже його користь неоціненна:

  • у стравах зберігаються вітаміни та мікроелементи;
  • не накопичується, а стікає жир через спеціальні отвори;
  • нема потреби використовувати олію у великому обсязі;
  • вживання оливкової олії позитивно впливає на травлення.

Оскільки на продукти впливає висока температура недовго, то в них зберігаються по максимуму корисні речовини. Активна діяльність навколо приготування страв на грилі сприятливо впливає на міських жителів, які ведуть не дуже рухливий спосіб життя.

Поради щодо вибору гриль-обладнання

Щоб знати, як правильно готувати на грилі, спочатку потрібно вибрати обладнання. Грилі умовно поділяють на кілька видів, які відрізняються не тільки конструкцією, а й типом функціонування. Прилади працюють на електриці, вугіллі, дровах та газі.

  1. Класичний варіант – вугільний гриль, за допомогою якого можна готувати страви лише на свіжому повітрі. Устаткування універсальне, мобільне, не завдає клопоту в очищенні та догляді.
  2. Газові грилі змагаються з вугільними, адже також прості у використанні та догляді. Відповідно до відгуків користувачів, купити газовий гриль варто, тому що він швидко прогрівається, дає можливість вибрати режими та способи приготування. Якщо вбудовано кілька конфорок, можна готувати відразу кілька страв.
  3. Грилі на дровах дозволяють надати м'ясу, рибі чи птиці особливий, незрівнянний аромат. Принцип роботи дуже простий. Необхідно розпалити дрова, а потім можна відразу готувати в посуді на відкритому вогні або пізніше на вугіллі, що вийшло.
  4. Електрогрилі. Обладнання придумане для тих, хто не має змоги часто виїжджати на дачу чи природу, але хоче приготувати страву на грилі. Прилади приєднуються до мережі, швидко нагріваються й добре справляються зі своїми обов'язками.

При виборі гриля необхідно враховувати умови використання та частоту експлуатації. Для любителів подорожувати ідеальним вибором стане газовий гриль, а якщо це комерційні заклади, то тільки електричні та газові прилади стаціонарного або вбудованого типу. Якщо ж вирішено посмажити шашлик на дачі або у найближчій лісосмузі, то краще дров'яний гриль купити та насолоджуватися стравами з ароматним димком.

приготування на грилі рецепти

Як правильно приготувати корисну їжу

Кулінари рекомендують запікати продукти, використовуючи фольгу для покращення якості страв. Рибку та м'ясо краще замаринувати, але можна використовувати лише сіль та перець. Маринад покращить їжу, зробить соковитим та ніжним готовий продукт, а також скоротить час приготування. Рецепт маринаду дуже простий: в оливкову олію додають спеції та соєвий соус.

Як смачно приготувати м'ясо на грилі? Щоб приготувати стейки на природі, потрібно купити гриль барбекю та замаринувати м'ясо, попередньо нарізавши його товщиною не більше ніж 5 сантиметрів. Якщо в ньому багато прожилок, то блюдо вийде соковитим. Не рекомендується використовувати заморожене м'ясо, тому що є ризик отримати в результаті сухий та несмачний продукт. Страви солять наприкінці для захисту від втрати власного соку.

Для страв із риби потрібно вибирати стейки жирної риби, наприклад, лосося. Рибу перед відправленням на гриль маринують у суміші оливкової олії, соку лимона, солі та перцю. Час приготування залежить від розміру стейка Зазвичай достатньо п'яти хвилин.

Для приготування соковитої курочки потрібен маринад. Куряче м'ясо танутиме в роті, якщо замаринувати його на ніч. Час приготування залежить від частини курки, тому цей момент слід враховувати.

Овочі на грилі – це універсальна страва. Їх можна подати як самостійну страву, так і додати як гарнір до м'яса або риби.

як правильно готувати гриль

Є багато способів, як приготувати креветки на грилі. Найпростішим варіантом вважається змащування їх олією з додаванням солі, перцю та обсмажування. Велику креветку можна викласти на ґрати, а дрібну – нанизати на шпажки.

На грилі та барбекю можна готувати щодня, на сніданок чи вечерю. Гриль – дуже популярне обладнання на кухні, адже є маса рецептів приготування, отже, на столі завжди смачна та корисна їжа. Ніщо не може зрівнятися за оригінальністю та витонченістю з легким і вишуканим ароматом справжнього, природного диму, що походить від дров, які горять, оскільки отримати його можна, виключно готуючи на природі. Тепер жоден похід, пікнік, сімейний чи дружній відпочинок, а також виїзд на дачу не обійдеться без смачного м'яса та риби, приготованих на грилі або в коптильні. Щоб любителі природи та вітамінів змогли приготувати пікантні копчені овочі, варто купити коптильню в Києві та відчути неповторний аромат страв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *